Фристайл слалом в Чехия: Интервю с Б. Ленка


Фристайл слалом в Чехия: Интервю с Б. Ленка 
Тази новина беше публикувана в страницата на федерацията на фристайл скейтърите

Б.Ленка - Фристайл слалома в Чехия
Въпрос: Откъде започна?

Моето име е Ленка Buchcárová. Аз започнах да карам ролери през 2000 г. в Лондон и през 2003 г. в Париж. Започнах да практикувам слалом и инлайн танци. През 2003 вече започнах да участвам в конкурси и съдийството.

От 2005 г. представям свободния стил кънки в Чешката република. Тези дисциплини са все още нови, така че правя много представления, за да ги представя. Аз също така съм инструктор по ролкови кънки.

Въпрос: Ти си участвала в ролери-спорта като фен, като състезател, като съдия, и като
инструктор, както и шоу изпълнител?

Да, наистина. Аз започнах като фен на кънките, когато видях някой да прави свободен стил трикове в Хайд Парк (Лондон). Днес вече не участвам в конкурси, но работя за развитието на ролери-спорт в моята страна и помагам на другите да опознаят това, което фристайл скейтинга може да предложи и да им даде, точно как аз го намерих.



Въпрос: Може ли да опишете вашите проекти, вашите постижения и надежди?

Най-голямата стъпка за развитието беше моментът, когато се роди първият свободен стил клуб: "Freestyle ролери клуб". С клуба искахме да се създадем условия, които да тласнат развитието на този спорт още повече в страната и да достигне нивото, което виждаме в чужбина.

През 2012 клубът ни проведе конкурс за фристайл ролери, което бе първото официално състезание на национално ниво.

Освен това, всеки по-голям град има своя собствени малки съревнования по време на сезона. Като национален клуб, ние се опитваме да намерим и да се съберат всички скейтъри на регионално ниво, и по този начин да се развият звена на организацията във всеки по-големи градове.

Име: Ленка Buchcárová
Функция: Freestyle кънки представител за Чешката република 



Фристайл слалом ролери
Купете си истински професионални ролери
Детски ролери
Купете маркови ролери с високи качества

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Най четените: