Защо е нужен треньор при подготовката за съревнования по Фристайл слалом с ролери

Нуждата от треньори - инстуктори
За да има силни състезания по Фристайл слалом с ролери е необходимо да се развият силни школи

Всеки който си мисли, че това малко момиченце е достигнало това ниво само, без инструктор, жестоко се лъже. Нивото на днешния фристайл слалом изисква усилени тренировки с инструктор за да може да се съревноваваш с другите. Това е особенно валидно за малките деца. Но за изумление на всички, дори мънички деца на 6 годинки могат да научат професионални трикове от високо ниво.


Ролята на треньора - инстуктор по ролери в Съревнования по Фристайл слалом с ролери
Все по-малки деца се записват да тренират фристайл слалом и във всички по-напреднали в областта нации вече са развити силни школи, коиот обучават стотици. От 2003 година насам Световната асоциация на слалом скейтърите е провела над 200 съревнования по фристайл слалом.

Надеждата ни е, че скоро и в различните градове на България ще могат да се появят различни школи за ролери, така че междуградските състезания по фристайл слалом да станат най-после реалност.



Тренирането на малки деца изисква много търпение, инвестиране, време и усилия. Нужни са също педагогически умения и познания по спорнта психология за да може правилно да се направлява развитието на децата. Най-важното, тренировките за малките трябва да бъдат под формата на игри и забавление за да се задържи интереса им.



Алиса от Москва е на 6 годинки и е тренирала година и половина в Руската школа на Полина Симеонова. Тя тренира всекидневно по 3-4 часа и то под стриктно и професионално ръководство. Но резултатите са забележителни. Ето и нейно видео от шампионата за млади майстори по фристайл слалом.



Фристайл слалом в Чехия: Интервю с Б. Ленка 
Инлайн бързо пързаляне: БЪЗРО ПЪРЗАЛЯНЕ С РОЛКОВИ КЪНКИ 
История на ролери скейтинга в България: От първите кънкьори до Фристайл слалома
Инлайн хокей в Бургаската школа по ролери 

Ролята на треньора - инстуктор по ролери в Съревнования по Фристайл слалом с ролери


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Най четените: