С ролери в часовете по физическо в училище

С кънки - ролери в училище

Нова опция за занимания по физическо в училището Reynolds Middle School 


Топ 10 неща за ролерите в училище
От Carol Ann Chiesa

1. Децата обичат ролерите невероятно!
2. Ученици от всички нива имат успех.
3. Учениците активно участват през целия период на обучение.
4. Невероятна аеробика и адреналин.
5. Отваря им дейност която могат да практикуват сами или с други.
6. Гордостта и вдъхновението когато се научат да карат.
7. Лесно се адаптират уроци които да вкличват всички нива на умения.
8. Увеличава се чувството за лично достойнство коагато усвоят нови умения.
9. Прокарва коопериране тъй като учениците си помагат взаимно.
10. Занятията могат да се провеждат на открито и на закрито.

Гордея се, че това е 14-та година от както обучаваме петокласници и шестокласници. Програмата за уроци по ролери в училищата премина теста на времето и продължава да е една от най-популярните в училище.

Учениците ни получават невероятно физическо раздвижване съчетано с огромно удоволствие.   Дори новаците кънкьори много обичат програмата. Прекарасно е да наблюдаваш техните успехи и увереността която развиват.

Предистория на уроците по ролери в училищата

Програмата за ролери в училищата бе развита през 1997 благодарение на финансово дарение от NASPE и Rollerblade. Той е получен от 50 училища в САЩ. С него са закупени ролери и протектори. Това дарение стартира програмата за Ролери в Училищата. 

Уроци, семинари, лагери, групи, клубове и класове са основни методи да се преподава изкустовто за каране на ролери на начинаещи и професионалисти. Уроците в училищата и детските градини са също един прекрасен начин.


Открийте радоста да обучавате деца да карат ролери

Малките деца са прекрасни ученици за ролери


Много инструктори предпочитат по-големите ученици за обучение в каране на ролери, но обучението на деца между 3 и 6 годишна възраст е прекрасно изживяване за всеки който обича смеха и добрите предизвикателства. Децата развиват базови кънкьорски умения, които ще им бъдат много полезни за в бъдеще.

Какви са предимствата да обучаваме децата да карат ролери?
  • Младите кънкьори се обучават доста бързо понеже техното съзнание не е обременено от предишни идеи. За всеки треньор е по-добре да започне да изгражда уменията им на чисто, без нуждата да се преодоляват стари, погрешни навици. 
  • Малките деца са по-леки и са близо до земята, така че нямат проблеми с падането без нужда от много тренинг за това.
  • Младежите често нямат страх (освен ако не им е предаден в къщи). Ако пък се страхуват това ги кара да слушат инструкциите внимателно.
  • В предучилищна и училищна възраст децата уважават по-възрастните, лесно се спечатляват и се вдъхновяват дори от най-малките комплименти за постиженията им.
Какви са изискванията да обучаваме децата да карат ролери?
  • Младите кънкьори се тренират с малки разбираеми уроци.
  • Детските уроци трябва да бъдат забавление. 
  • Ако родителите разберат какво се изисква от децата те ще са от голяма помощ.
  • Окуражвайте родителите и наблюдаващите да бъдат поощтряващи и аплодират.
  • Важните умения и техники трябва да бъдат въплатени в игри.
  • Малките награди и признания ще направят цялото семейство щастливо.

Различни учебни занимания с ролери

Roller Derby ActionПързалянето с ролери е активен и вдъхновяващ спорт, на който могат да се радват и деца и възрастни. Има много занимания които могат да се практикуват с ролери, от скоростното каране до дербито и дори парти с ролери. Школата по ролери предлага разнообразие от дейности с ролери подходящи за млади и стари.

Детско парти с ролери
Ако сте родител и желаете да организирате парти с ролери за детето и гостите, знайте че Школата по ролери предлага различни пакети за рожденни дни, частни партита и общесвени събития. 

Дерби с ролери
Дербито с ролери е въведено в Щатите. Ролеристите ротират в групи по овалната писта в опит да наберат най-много точки. 

В дерби мача два тима изпрашат по пет играща на пистата. Всеки от тях има различна роля като; Блокиращ, Ротиращ и Отбелязващ.  Всеки тим има трима Блокиращи, Един Ротиращ, последна линия на защитата, и един Отбвлязващ головете. Women’s Flat Track Derby Association  QuadSkating.com 

Уроци по ролери
Групови уроци са възможни за всички възрасти. Повечето клубове по ролери предлагат уроци за различните нива на умения. Има уроци за начинаещи (новодошли за първи път ролеристи), за тези с опит в ролерите, за развиване на професионални умения. Уроците са най-добрия начин да научите даден спорт - така е и с ролерите, особенно ако бързо искате да развиете добри и коректни умения.  

-----------------------
Over the years, we have moved from an indoor-only activity to an indoor and outdoor program. We had to deal with maintenance and storage issues as well as finding ways to support the program with our budget constraints. 

In February of 2008, I presented our Skate in School program at our New Jersey AHPERD Conference in a presentation called, "You Can Really Integrate In-Line Skaing into Your Curriculum." You can download a copy of my presentation.

The Teaneck School District respects the goals and expectations of a comprehensive health and physical education program. As physical educators, we understand we are competing with math, language arts and other content areas for district dollars. We have earned the support of administrators and parents by providing a quality program and understand our role in ensuring the health of our students.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Най четените: