Инлайн бързо пързаляне: БЪЗРО ПЪРЗАЛЯНЕ С РОЛКОВИ КЪНКИ



БЪЗРО ПЪРЗАЛЯНЕ С РОЛКОВИ КЪНКИ
Това често се нарича състезания по инлайн. Въпреки, че главно еволюира от традиционните състезания по ролкови кънки, спортът е подобен на бързото пързаляне на лед. Много известни състезатели по шорттрек и бързо пързаляне сменят леда и зимните кънки  с ролковите кънки в зависимост от сезона.

СКОРОСТ И РОЛКОВИ КЪНКИ
Бързото пързаляне с ролкови кънки е подходящо за всички възрасти, независимо дали го използвате като допълнение за подготовката в бързото пързаляне на къса писта – шорттрек, за фитнес, забавление или просто от любов към скоростта на колела. Независимо от възрастта кънкьорите споделят удоволствието да карат толкова бързо, колкото могат, като превръщат тяхната бързина, издържливост и стратегия в забавление, и здравословна двигателна активност.

ВИДОВЕ СЪСТЕЗАНИЯ
Съществуват четири основни вида състезания, използвани в бързото пързаляне с ролкови кънки.

“Open Road”, обикновено тези състезания се провеждат на открито на разстояния  по-дълги от 10 км  по улиците.
“Road” състезания на писта с дължина  от 400 – 1000 метра, които обикновено се провеждат на открити лекоатлетически писти с дължина 400 метра.
- “Track” състезания, които се провеждат обикновено на писта с дължина 200 метра.
” Indoor ” състезания, които се провеждт на закрито на писти с дължина 100 метра.

СЪСТЕЗАТЕЛНА ЕКИПИРОВКА
Ролерите се състоят от обувки с фиксирана алуминиева рамка на която се монтират колелата. Обувките са специално проектирани да бъдат аеро-динамични и леки, а рамките могат да имат 4, 5 или 6 колела, в зависимост от размера на краката на кънкьорите и големината на колелата.

Спирачките не са разрешени, тъй като те добавят ненужно тегло и създават потенциална заплаха за безопасността. За разлика от фигурните или хокейни кънки, ролерите за бързо пързаляне са по-дълги за по-добро плъзгане и развиване на по-висока скорост.

Състезателните трика също са проектирани за да бъдат с аеродинамична форма и прилягат плътно по тялото.  Те могат да бъдат цели или на две части, с къси или дълги ръкави, или къси или дълги панталони. Състезателите трябва да носят каски по време на тренировки и състезания.


БЪРЗОТО ПЪРЗАЛЯНЕ ИДВА В БУРГАС
Планираме другото лято активно да развием и активни тренировки за този вид бързо пързаляне. По-напредналите ролеристи в Школата по ролери Бургас вече усвояват и техниките за двойното оттласкване, които позволяват потдържане на голяма скорост с минимални мускулни усилия. За записване и информация свържете се с нас

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:
Фристайл слалом с ролери и успешното му развитие в Бургас
Инлайн хокей в Бургаската школа по ролери

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Най четените: