Световната Асоциация на слалом скейтърите (WSSA)



Световната Асоциация на слалом скейтърите (WSSA) 

Световната Асоциация на слалом скейтърите (WSSA) е сформирана през 2003 г. от група скейтъри, които са били практикуващи Фристайл слалом от 1999 г. насам. Спортът е създаден чрез интегрирането на много стилове на пързаляне.

Л.Себастиян - Франция
Вицепрезидент за Европа
Той се разви от скромното си начало до международно признат ролери стил достигайки скейтъри от всички краища на света, наброяващи хиляди. WSSA цели да осигури набор от ясни насоки, с които кънкьорите от цял ​​свят да могат да оценяват своите умения и напредък в областта на ролери-спорта.

За да бъде ролери-спорта забавен, правилата са изготвени и актуализирани непрекъснато, за да се адаптира към постоянно променящия се спорт на фристайл слалома. През годините, WSSA се занимаваше основно с Класически слалом, Скоростен-speed-слалом и Battle-слалом. No една нова категория, Свободен стил слайдове, бе приета от WSSA в през 2006, като нова форма на Фристайл изразяване.

В резултат на многобройни усилия и упорита работа, WSSA е създала серия от състезания наброяващи около 220 към днешна дата и се грижеше най-добрите скейтъри да покажат своите умения.


Фристайл батъл - Двубой по фристайл 


През 2008 г. Сингапур бе домакин на първият Световен слалом шампионат WSSA с 18 страни взели участие. През 2009 г., Китай, с признаването на  FIRS, прие второто Световно първенство организирано в Шанхай през август с 25 страни, които участват. Най-големият и най-успешният събитие някога се направи навсякъде в света към днешна дата за слалом стил.

Днес, WSSA има активни членове по целия свят, наброяващи 28 държави и се увеличава с всяка година. Организацията не се състои само от скейтъри, но също така включва много други играчи индустрии. Например, производителите на ролери, различни марки на ролери, дистрибутори и търговци на дребно в бизнеса с ролери.

WSSA ще продължи да се стреми към подобряване на този спорт чрез обединените усилия на всички, които желаят да допринесат за ролери-спорта. В идните години, целта на WSSA е да развие този спорт още повече, като постоянно дава нов еталон за скейтърите. Най-важното, WSSA насърчава свободен стил (Фристайл) ролери-спорта, като начин на живот за всички скейтъри, независимо от възрастта, пол и дисциплина. Виж видео състезания от 2012

2012 Световен шампионат с ролери - свободен стил
22-26 Август, Lishui,Zhejiang, Chn

Фристайл слалом за момичета

Фристайл слалом wfsc2012 jrw 02nd Guan Yu Xiang



Фристайл слалом wfsc2012 srw 04th Chen Chen



Фристайл слалом за момчета

Фристайл слаломFreestyle Slalom (Junior Men Category) 1st Ranking - Zhang Hao (Republic People's of China)



Фристайл слалом fsc2012 jrm 02nd Ye Hao Qin



Фристайл слалом wfsc2012 jrm 03rd Zhu Tian Le

Стил-слалом Сингапур - 3 място, Гуо Фанг, Китай

ОЩЕ ВИДЕА ОТ:

2012 - Световното първенство по фристайл слалом скейтинг

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Най четените: