Фристайл слалома с ролери в шоу програмите



Слаломът с ролери е уникален и сравнително млад спорт, който възникна в Европа в средата на 90-те години. С няколко думи: фигурно пързаляне на пътечка от серия елементи (специални конуси, чашки).

Има два вида слалом. Скоростен слалом е когато конусите се минават с възможно най-голяма скорост на един крак и т.нар.

"Артистичен" слалом - се правят елементи на конусите под музикален съпровод с програма от различни елементи, като съдиите оценяват трудността. Художествения-слалом много прилича на съвременното фигурно пързаляне.

В България търси талант ролеристите Сансу и Йонсу, от Ролери Школа Бургас, успяха да направят назабравимо шоу с техните изпълнения на кастинга, вдигнал всички на крака, и на полуфиналите с музика на Майкъл Джексън.



В това видео можем да видим елементи от Артистичния и художествения слалом. Този спорт има огромно бъдеще.



Момчетата които го изпълняват за "Украйна търси талант" споделят, че чакат с нетърпение след работа да излезнат в парка и карат ролери. Разбира се те не просто карат, а тренират усилено. Тренировките по фристайл салалом, обаче, са невероятен адреналин и удоволствие.



Антон споделя, че приятелите го канят да отидат да пийнат нещо, но той не вижда смисъл в това. Вместо това той отива и кара ролери. Това е спорт който си заслужава да се разпространява и ще изпълни живота ви с радост. А следващото видео на "Роу-арт" е уникално шоу с фристайл слалом и фонглиране с топки.



Както виждате ролери-спорта навлиза и в телевизията, и по сцените, и в цирковете. Но наистина е красиво и вдъхновяващо да се наблюдава.



Научете се да карате ролери: 
Тренировки с инструктор по ролери
Ролери: Обучение
История на ролери скейтинга в България: 
От първите кънкьори до Фристайл слалома
Школа по ролери Бургас: 
Какво ще учим този месец 






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Най четените: