Оценяването при Слалом Битките

Школа по фристайл слалом - Бургас














Оценяването при Слалом Битките

Слалом Битките се оценяват различно от "стил" Класическите състезания. Те се оценяват според техническата трудност показана в слалом. И все пак, не всичко опира до техническата трудност на трикове демонстрирани от кънкьора.



Да, оценяването на Битката е главно свързано с триковете, но също така е важно те да са довършени, и свързани с другите движения, различни от кръстоските като се поддържа хармоничното преливане на слалома. Не се присъждат резултати, тъй като съдиите просто сравняват нивото на скейтърите в рамките на групата, обаче следните аспекти се вземат предвид при класирането:

Довършване на триковете:

Ако кънкьорът покаже трик, в който поддържа контрол от началото на трика до завършването му, той показва по-голямо техническо постижение, отколкото ако един кънкьорът загуби контрол по време на изпълнението на трика и "падне", дори и ако трика му е с подобна дължина, времетраене и брой конуси.

Непрекъснатост и преливане:

Ако кънкьорът изпълнява трик и преди да премине към следващия спре или натисне за да набере скорост за излизане от конусите, това показва по-ниско техническо майсторство от друг кънкьор, при който преходите между различните фази са гладки и непрекъснати.

Това е много важно от естетична гледна точка, но естетичността на изпълнението не са оценява в слалом битките, и не е причината, поради която е включено.

Интеграция с другите фристайл трикове:

Трикове, които не са добре интегрирани с другите, показват по-ниско техническо майсторство. Ако технически труден трик стртиран от самия слалом, вместо от начална позиция с "настройка", това показва по-голям риск поет от кънкьора. Същото се отнася и за трик-изхода. Показва добро владеене на трика, ако кънкьорът е в състояние да направи преход от самия трик в нещо различно от пресечките, например.

Обхват на триковете:

Ако кънкьорът покрива широк спектър от трикове, вместо просто да се фокусира върху едно умение, като да речем, да кара на едно или две колела, това показва технически постижения в обхвата на различни видове умения.

Например този, който се фокусира конкретно върху карането на пета може да покаже по-ниско техническо ниво, отколкото някой, който освен, че е научил някои трикове на пета, също така е отделил време да се обучава да кара на едно колело на пръсти и други креативни трикове.

Друг пример е ако някой показва силен акцент само върху трикове на едно колело, в сравнение с друг кънкьор, който прави на едно колело заедно с много други по-творчески трикове.



Школа по ролери
Обучение за каране на ролери за всички възрасти!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Най четените: