Правила за избор на детски ролери: Как да изберем ролери за детето

Как да изберем детски ролери
Какви ролери да закупя, купя, как да избера ролери за детето, детски ролери
Два съвета преди да започнете:

1. Ако още си нямате ролери обадете ни се, за да ви помогнем с правилния избор. Често се оказва, че ролерите от магазините не са подходящи за тренировки, не потдържат крака и колелцата бързо им заминават. (За контакт)

В България нямаше магазини за истински ролери, затова отворихме първия магазин за маркови ролери, висок клас, в центъра на Бургас - до 'Триата'. (Детски маркови ролери можете да закупиге през Школата ни на цени от 70 до 160 лв. Те са много по-издръжливи, удобни, стабилни)

2. Ако ще се учите да карате, имайте в предвид, че е най-добре от самото начало да разберете правилните техники, а не да се научите сами, след което дори с инстурктор ще трябва да започнете от начало, че дори и да избивате неправилните навици. Да не говорим, че с тренировки бързо ще откриете многообразието на възможните неща които можете да развиете и много скоро ще изпитате удоволствието от карането. (За записване)

Най-добрите ролери за деца
Какви ролери са подходящи за малко дете?
Как да търсите фристайл слалом ролери?
Какво е треньор за частни уроци по ролери?
Каква възраст е подходяща да се научим да караме ролери?
 
Правила за избор на детски ролери
Какви ролери да закупя, купя, как да избера ролери за детето, детски ролери
Как да изберем и купим първите ролери за детето си? Какви ролери да изберем? Какви са разликите между различните видове ролери? От къде можем да закупим най-евтино и най-качествени ролери за дете?

1. Най-важното в ролерите са колелцата
Какви ролери да закупя, купя, как да избера ролери за детето, детски ролери
Не е въпроса само колелцата да са силиконови. Всъщност силиконови са само ниските класове ролери - по-добрите са от PU. Разберете, само добрите маркови ролери идват с добри - маркови колелца (Например: Рочес, Пауърслайд и Ролерблейд) Другите, дори нямат същите качества на скорост, захват и издръжливост. А колелцата са най-скъпата и важна част в ролерите. Добрите производители на колелца за ролери са; Hyper и Matter. Колелца също можете да закупите от нас. Осем хубави колелца са на цени от 90 до 120 лв - така че, не очаквайте ролери под сто лева да са добри като стабилност и колелца.

Колелцата на ролерите идват с различен диаметър (72 мм, 76 мм, 80 мм и т.н.) и с различна твърдост (78 А, 80 А, 82 А, 85 А и т.н). Различната твърдост е за каране на ролери на различни настилки. Диаметърът на колелцата пък определя баланса на маневреност и скорост. Ако ви е сложно не се притеснявайте, просто ни се обадете.

При професионално каране в Стил-слалом и Инлайн хокей се прави така наречения "Рокеринг" за маневреност - колелцата се съчетават и подреждат по специален начин, което позволява да се завива без усилие, да се спира лесно и да се правят лесно трикове. Има само един модел детски ролери, който идва с готов "Рокеринг" - Кид Фристайл про. Но при поръчка можем да ви направим рокеринг на всеки модел ролери.

2. Стабилността на обувката
Какви ролери да закупя, купя, как да избера ролери за детето, детски ролери
Тук е основния проблем на ниския клас фитнес-ролери. Те се огъват! От ключово значение е стабилността, която обувката на ролерите дава на глезените. Детето трябва да може да застане спокойно на един крак, без обувката да се огъва и играе. За стабилността е от значение какъв клас ролери купувате. Фитнес ролерите обичайно не дават стабилност на глезена, но при добрите марки стабилността е доста голяма при детските ролери. При по-големи килограми фитнес класът ролери не е препоръчителен. Най-голяма стабилност дават детските модели на Рочес, Пауърслайд и Кид Фристайл про. При нужда обърнете се към нас за конкретни съвети и въпроси.

Марковите ролери идват с термо чорап, който се оформя по кракът ви. Това се отразява както на удобството, така и на контрола на кънката. В Моловете намираме ролери произведени от производители на играчки, на обувки, производители на гуми и т.н. Въпреки известността на марката те нямат необходимата стабилност. Вместо термочорап те са направени с дунапрен, като обикновенни обувки. Въпреки че цените им са същите, че дори и по-високи от тези на маркови ролери, реално те дори не може да се квалифицират като ролери, а са просто имитации и играчки.

3. Лагерите
Какви ролери да закупя, купя, как да избера ролери за детето, детски ролери
Лагерите се стандартизират от АВЕС1, АВЕС3, АВЕС5, АВЕС7 до най-високия клас АВЕС9.  Всеки който е карал дълги години знае, че при лагерите също е от по-голямо значение производителя, отколкото тази номерация. Марковите ролери с АВЕС1 ще бъдат по добри от обикновенни лагери АВЕС5. Но ако лагерите  са под тези стандарти, значи това не са ролери за пързаляне, а просто играчки за ходене. Лагери АВЕС 7 и АВЕС 9 имат много по-малко шупли. Те се обработват най-дълго. Съответно не загряват толкова и се разбиват по-трудно. Но отново, скоростта зависи не от тях, а от колелцата. В обикновен магазин няма как да купите истински колелца за ролери.

4. Шината
Какви ролери да закупя, купя, как да избера ролери за детето, детски ролери
Шините на ролерите могат да бъдат пластмасови, метални или алуминиеви. Металните може да се огънат, което е лошо. Марковите ролери идват с плстмасова или алуминиева шина. При тях също има класове на здравина. Предимства на пластмасовата шина е, че обира вибрациите. Тоест, ако шината е направена здрава и стабилна това не би било слабост при детските ролери, а може дори да е предимство. Дължината на шината пък определя какъв размер колелца можете да поставите и до колко можете да сте маневрени. (За въпроси и информация свържете се с нас)
къде да купя маркови ролер на СЕБА, Пауерлайд, Ролерблейд, детски ролери, ролери за фристайл слалом, професионални ролери

Трябва ли да си купите протектори
Какви ролери да закупя, купя, как да избера ролери за детето, детски ролери
Това включва: наколенки, налакътници, накитници и каска. Добре е да имате протектори, но безопасността на детето и удоволствието от карането не зависят от протекторите, а от уменията му да кара, да е стабилно и да не пада. На тренировките обучаваме децата в правилните стабилни техники на каране, спиране, завои и падане. Трениращите при нас деца скачат над 2 метра, но дори и да паднат, което е рядкост, нямат никакви травми. За нас е по-важно да се научите да карате правилно и да не падате.

Протекторите са ваше лично решение и отговорност, ние можем да ви помогнем и при техния избор. Има видове и модели протектори, които пазят по-добре от други, както и видове, които са по-удобни и леки от други. Винаги можем да ви помогнем и да намерите най-добрите качества ролери за най-добрата цена. (За контакт)
Какви ролери да закупя, купя, как да избера ролери за детето, детски ролери
ОНЛАЙН МАГАЗИН: 
- Ролери 
- Протектори 
- Раници
Школа по ролери
Обучение за каране на ролери за всички възрасти!

1 comment:

  1. Играчките ролери идват с пласмасови колелца. Слабите ролери идват със силиконови колелца. Истинските ролери, с които може да се прави всичко, са от друг матариал, който дава едновременно скорост, стабилност, но и възможност за слайдове. Противоречиви качества, които само 2-3 световни производители постигат. Цената на такива колелца е 2-3 пъти по голяма, но те издържат 100 пъти по-дълго. Купете ги от магазин Е-Ролер на Ролери Школа Бургас

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Най четените: